Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ψευδαισθήσεις που δημιουργεί το μυαλό


by click4money

Ο Κανένας (Mr. Nobody)

Ένα αγόρι στέκεται στην αποβάθρα ενός σταθμού, την ώρα που ένα τρένο είναι έτοιμο να φύγει. Θα έπρεπε να πάει με τη μητέρα του ή να μείνει με τον πατέρα του; Άπειρες δυνατότητες προκύπτουν από αυτή την απόφαση. Όσο ο ίδιος δεν επιλέγει, όλα είναι δυνατά. Στην ερώτηση «Τί θα γινόταν αν…» – «Ας δούμε!», απαντάει το έργο. Πρόκειται για μία πολύ καλή ταινία, που ενώ πατώντας το play έχεις την πεποίθηση ότι πρόκειται για κάτι «ανάλαφρο», καταλήγει να σε καθηλώσει για 1ώρα και 50 λεπτά περίπου μπροστά από μία οθόνη προσπαθώντας να ξεμπλέξεις τα νήματα μιας ζωής που δεν είναι καν δική σου!

by click4money

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη




Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Αυτοκτονία



by vneos1987.blogspot

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Μαθαίνω να χάνω





                                      


Πριν από μερικά χρόνια είδα τη διαφήμιση μιας γνωστής μάρκας αθλητικών ειδών που αποτυπώθηκε στη μνήμη μου. Στη διαφήμιση φαίνεται ο Μάικλ Τζόρνταν (το δίχως άλλο ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία) να περπατάει αργά σ’ έναν διάδρομο με ελάχιστο φως. Φοράει επίσημο κοστούμι, σκούρα γυαλιά και μοιάζει στενοχωρημένος. Ενώ προχωράει, ακούγεται να λέει με σταθερή φωνή: «Στην καριέρα μου έχω χάσει εννιά χιλιάδες βολές, έχω χάσει πάνω από τριακόσιους αγώνες, σε είκοσι έξι περιπτώσεις μου εμπιστεύτηκαν τη βολή που θα έκρινε τον αγώνα και απέτυχα… Έχω αποτύχει μια, κι άλλη μια, κι άλλες πολλές φορές στη ζωή μου. Γι’ αυτό θριαμβεύω».
Δύο πράγματα με συγκλόνισαν σ’ εκείνη τη διαφήμιση. Καταρχάς, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να θεωρηθεί πρότυπο επιτυχίας στον τομέα του κι ένας από τους αθλητές που θαυμάζει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων είχε αποτύχει υπερβολικά πολλές φορές! Όλες και κάθε μία ξεχωριστά πρέπει να του άφησαν την εμπειρία της απογοήτευσης· όλες και κάθε μία απ’ αυτές τις φορές τα πράγματα δεν είχαν έρθει όπως θα τα είχε θελήσει. Η πιο σημαντική φράση όμως είναι η τελευταία του διαφημιστικού σποτ: «Γι’ αυτό, θριαμβεύω». Όχι «παρόλο που» απέτυχα τόσες φορές τώρα θριαμβεύω, αλλά «γι’ αυτό ακριβώς» έφτασα στο θρίαμβο. Εκείνες οι εμπειρίες (κι όχι οι άλλες, οι ευχάριστες) ήταν αυτές που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα.
Έπεσα έξω, απορρίφθηκα, έσφαλα, απέτυχα, είναι ρήματα που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την εμπειρία μας όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα είχαμε φανταστεί ή όπως τα θέλαμε. Τέτοιες εμπειρίες είναι αναπόφευκτο να αποκτήσουμε στη διάρκεια της ζωής μας, και μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να πιστεύει πως θα καταφέρνει πάντα αυτό που επιδιώκει, πως θα πετυχαίνει πάντα τον στόχο του και πως μπορεί να ζήσει χωρίς ποτέ του να γευτεί την πίκρα της απογοήτευσης. Όμως, ακόμη κι αν μπορούσαμε ν’ αποφύγουμε την αποτυχία… θα ήταν κάτι το επιθυμητό; Δεν το νομίζω. Αυτό που νομίζω είναι ότι, αν θέλουμε να θριαμβεύσουμε (με την έννοια της απόκτησης του ζητούμενου), θα πρέπει να βιώσουμε πολλές φορές την αποτυχία, όχι μόνο γιατί δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, αλλά γιατί αυτά τα λάθη και οι απογοητεύσεις θα μας διδάξουν πώς κινείται κανείς προς το στόχο.
Αν θέλεις να διευρύνεις τ όρια της ζωής σου θα πρέπει να διακινδυνεύσεις να σταθείς όρθιος και να το προσπαθήσεις ξέροντας πως, αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή θα πέσεις και θα χτυπήσεις.

by vneos1987.blogspot

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ο άγνωστος θείος Αλβέρτος (Άλμπερτ Αϊνστάιν)


by click4money

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Νικόλας Χρηστάκης - Πώς τα κοινωνικά δίκτυα προβλέπουν επιδημίες

Ο Νικόλας Χρηστάκης είναι καθηγητής ιατρικής και ιατρικής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαντ, το 2009 συμπεριλήφθηκε από το «TIME» στον κατάλογο των εκατό προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.
 

by click4money

Πως αλλάζοντας την καθημερινότητα μου, αλλάζω τον κόσμο

Η εκπληκτική δύναμη των κοινωνικών δικτύων δεν είναι απλώς η επίδραση των άλλων σε εμάς, αλλά είναι και η δική μας επίδραση πάνω στους άλλους. Δεν χρειάζεται να είμαστε σούπερ σταρ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε. Η καθολικότητα της ανθρώπινης σύνδεσης σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή στους άλλους από όσο μπορούμε να αντιληφθούμε. Όταν φροντίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, αυτό επηρεάζει και πολλούς άλλους συνανθρώπους μας. Όταν από συνήθεια κάνουμε τυχαίες πράξεις καλοσύνης, αυτές μπορούν να εξαπλωθούν σε δεκάδες ή, ακόμη, και σε εκατοντάδες άλλους ανθρώπους. Και με κάθε καλή πράξη συμβάλλουμε στη συντήρηση του ίδιου του δικτύου που μας συντηρεί.

Ο Νικόλας Χρηστάκης, καθηγητής ιατρικής και ιατρικής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαντ μίλησε στην εκπομπή της ΕΤ1 " Η ζωή είναι αλλού" για την εκπληκτική δύναμη των κοινωνικών δικτύων και πως αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας.

by click4money

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Τι είναι το déjà vu?


by click4money

Γιατί ονειρευόμαστε ;


by click4money

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


by click4money


Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες


Αρχειοθήκη ιστολογίου